Är du intresserad av att köpa en container men behöver vägledning kring priser, användningsområden och köpprocessen? Oavsett om du planerar att använda den som förråd, arbetsplats eller något annat, har vi här samlat viktig information för att hjälpa dig. Lär dig mer om fördelarna med nya och begagnade containrar, aktuella prisnivåer, och vilka faktorer som påverkar kostnaden. Vi tipsar även om pålitliga återförsäljare så att du enkelt kan hitta rätt container för dina behov.
Hos Containertjänst kan du både hyra och köpa container. De skapar skräddarsydda lösningar genom sina två verkstäder i Stockholm och Göteborg. De levererar från depåer i Länna, Sollentuna och Göteborg och strävar efter att alltid ge kunderna en bra affär med fokus på pris, kapacitet och snabb leverans.
S-Trade AB grundades 2017 och specialiserar sig på begagnade och nya sjö-, förråds- och specialcontainrar. De har modeller i lager och kan leverera till hela Sverige. S-Trade AB strävar efter att erbjuda snabba leveranser, låga fraktkostnader och kundanpassade lösningar.
Nordsec säljer mindre, hopfällbara containrar som passar bland annat för miljöarbete och lagring av verktyg. Dessa modeller är smidiga att förflytta samtidigt som de har en säker och stark konstruktion.
M&M i Fröland erbjuder en helhetslösning för ditt företags behov. De säljer och hyr ut både standard- och specialbyggda modeller. Deras fokus ligger på flexibilitet, säkerhet och tillgänglighet för att möta kundernas varierande önskemål.
Priset för att köpa en container ligger mellan 20 000–50 000 kronor och beror bland annat på hur stor den är. En mindre modell i nyskick kan kosta mellan 30 000–50 000 kronor. När du köper nytt är det främst storlek som påverkar kostnaden, där en större enhet eller specialmodell kostar mer. En begagnad modell i standardstorlek på 20 fot kostar mellan 20 000–30 000 kronor, medan en på 40 fot kostar mer. Om du vill köpa begagnad container billigt har Containertjänst ett bra utbud, med flera olika modeller och storlekar.
Faktorer som kan påverka priset inkluderar:
Det finns många saker att ta i beaktande inför ett köp. Genom att fundera över frågorna nedan kan du lättare avgöra vilken modell och storlek som passar just dina förutsättningar. Tänk på att alltid dubbelkolla vilka lokala regler som gäller i din kommun angående tillstånd och bygglov. På Boverkets hemsida kan du läsa mer om när en container anses vara en byggnad.
Ska den användas som förråd, förvaring av gods eller kylvaror, bygga om containern till bostad eller kanske kontor? Olika användningsområden kräver olika modeller, så det är avgörande att du vet vad du ska ha den till redan från början. Fundera på den ska användas och hur länge den ska stå uppe och om det lönar sig att hyra container istället.
Vilken storlek du behöver beror på hur du ska använda den, vad du ska förvara i den samt hur mycket du ska förvara. Det finns både små och stora modeller som varierar från 4 fot upp till över 50 fot.
Oavsett var du ska placera den bör du säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme på platsen. Du behöver även ha i åtanke hur den ska transporteras till och från platsen. Vissa modeller behöver tillstånd, exempelvis kan sådana som står uppställda länge behöva bygglov. Om den ska stå på en offentlig plats behöver du normalt ansöka om tillstånd hos polisen.
Containrar kommer i olika modeller och storlekar för att passa olika behov. Det finns exempelvis öppna modeller utan tak som passar vid renovering och varianter med lås för säker förvaring av verktyg och liknande. Här har vi samlat de vanligaste typerna och deras användningsområden för att hjälpa dig hitta rätt modell för just ditt behov.
Möjliggör snabb och enkel lastning och lossning, tack vare en dörr i varje ände. Passar perfekt för skrymmande gods som byggmaterial och maskiner.
Ger optimal åtkomst till hela innehållet och är enkel att lasta och lossa med gaffeltruck. Perfekt för långa gods, till exempel trävaror, rör och stålbalkar.
Skyddar temperaturkänsligt gods genom att håll en jämn temperatur under transport och lagring. Finns i flera olika temperaturklasser och är lämplig för livsmedel, läkemedel och elektronik. Passar även som kontorslokal.
Vanligtvis mäts enheterna i fot, men för att göra det enkelt nämner vi här storleken både i fot och meter. Standardbredden är 2,438 meter (8 fot) och standardhöjd är 2,591 meter (8,5 fot). De vanligaste längderna inkluderar: